OĽaNO podporilo protest zamestnancov SPP, ktorým hrozí prepúšťanie

16.11.2013 Bratislava

Poslanci hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti dôrazne upozorňovali, že rozhodnutie Ficovej vlády odkúpiť stratovú časť Slovenského plynárenského priemyslu nie je správny krok. Už dnes sa ukazuje, že tieto obavy boli opodstatnené. Prvými obeťami tohto kroku sa stávajú zamestnanci podniku. Tí preto v sobotu 16. novembra zorganizovali masovú protestnú akciu pred bratislavským sídlom finančnej skupiny J&T.

OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti zdieľajú ich obavy a plne ich podporujú v boji za riešenia v prospech ľudí a štátu, a nie v prospech finančných skupín. „Podporili sme protest zamestnancov, pretože nás prekvapuje, že za vlády sociálno-demokratickej strany Smer, ktorá má plné ústa práv pracujúcich, vládne v podniku atmosféra zastrašovania, podozrievania, dokonca hrozí prepúšťanie. Slová premiéra a jeho vlády sa opäť rozchádzajú s realitou. Vyzerá to tak, že Fico dal podnik do rúk kamarátov, a keďže má od finančných skupín nôž na krku, ľudia prichádzajú o prácu. Akciu sme podporili, aby sme sa dozvedeli priamo od zamestnancov, ako to vlastne v podniku funguje," poznamenal poslanec NR SR Jozef Viskupič (OĽaNO), ktorý sa zúčastnil protestnej akcie.

Premiér Robert Fico by mal dokázať, že jemu a jeho vláde skutočne záleží na pracujúcich ľuďoch a mal by prehodnotil svoje rozhodnutie o kúpe stratovej materskej časti SPP. "Opäť sme len svedkami tradičného vzorca zlých postupov, keď namiesto riešenia skutočných problémov, ktoré okrádajú túto krajinu, sú ešte okrádaní aj ľudia - o prácu," doplnil ďalší z účastníkov protestu Ján Mičovský (OĽaNO), "Aj v tomto prípade je vidieť Ficove istoty - istota ziskov pre finančné skupiny a istota úradu práce pre zamestnancov. To je sociálna politika podľa Fica."
 

Vyberte región